U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Crocchette al parmigiano

15 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelkroketjes (750 g)
  • 25 g rucola
  • 2 tl kappertjes
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl balsamicoazijn
  • Bakplaat met bakpapier, rasp, ovenschaal 18 x 28 cm

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220ºC. Verspreid de aardappelkroketjes over de bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin.
  • Hak intussen 15 gram rucola fijn. Hak ook de kappertjes fijn. Rasp de kaas en de knoflook.
  • Meng de fijngehakte rucola met de kappertjes, de knoflook en de olijfolie. Breng de salsa op smaak met de balsamicoazijn, zout en peper.
  • Leg de aardappelkroketjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi met de parmezaan en bak nog 5 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.
  • Bestrooi de parmezaankroketten met de rest van de rucola en serveer met de rucolasalsa.
  • De eenvoud zelve, en met rucolasalsa op en top van smaak!
  • Tip: De parmezaankroketten kunnen ook in de airfryer worden bereid (afhankelijk van de grootte moet dat soms in 2 porties). Bak de kroketten 12 minuten op 180 ºC, bestrooi ze met de parmezaan en bak nogmaals 3-4 minuten tot de kaas is gesmolten.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 440 kcal
  • 22 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen